söndag, juli 26, 2015

0 Veckans inköp

Innan Avanza och Nordnet sänkte sina courtage så genomförde vi månadsköp, där vi varje gång skramlat ihop så pass mycket pengar att courtaget blir en så liten del av totalkostnaden som möjligt. Med de nya priserna för handel, både svenskt som utländskt, så behövs det betydligt mindre kapital vid varje köp för att minimera courtaget del.

Vi har Avanza och där är courtaget 1 USD/SEK/CAD som lägst. För att minimera courtageavgiften så bör man handla för minst 400 av den valutan som gäller för vald aktie. Svenska aktier köper vi alltså för minst 400 kronor vid varje tillfälle, och när det gäller amerikanska aktier så är det idag 3440 SEK som gäller.

Det roliga med detta är att vi nu har bestämt oss för att istället för att handla månadsvis så kommer vi framöver att handla på veckobasis. Det spelar ingen som helst roll för slutresultatet, men det är ju alltid roligt att handla aktier så varför inte göra det lite oftare?

Två av veckans aktier blev inom oljesektorn. Risken är hög att oljepriset inte hämtar sig på väldigt länge, men vi tror ändå att det i det långa loppet kommer att vara en god investering.

Så till köpen då

  • Chevron @ 92 USD. Ger oss årligen ytterligare 144 kronor i utdelning
  • Atlas Copco @ 218 SEK. Ger oss hela 12 kronor årligen i utdelning :)
  • Tethys Oil @ 53 SEK. Mekaniskt inköp i Magic Formula-portföljen

0 comments:

Skicka en kommentar