tisdag, augusti 22, 2017

1 Investmentbolag - uppföljning av nya strategin

Nu är det dags för månadens nysparande och omallokering av investmentbolagen. Vi startade en ny strategi för köp av investmentbolag för en dryg månad sedan, en strategi där vi varje månad viktar om de ingående investmentbolagen efter deras avvikelse från normala substansrabatten.

Nu är det då dags att tillföra nytt sparkapital och samtidigt vikta om bland bolagen. Det är samma bolag som klarar kraven, men vikterna har förändrats något:


InvestmentbolagJuliAugustiFörändring
Melker Schörling23.40%22.78%-0.62%
Investor B19.71%20.33%0.63%
Kinnevik B19.35%20.07%0.71%
Svolder B18.80%16.98%-1.82%
Bure Equity18.74%19.85%1.11%

Det är inga större förändringar mer än att Svolder har viktats ner något till fördel för Bure Equity. Med nysparandet innebar det tillskott i alla bolag förutom Svolder som fick lätta på några aktier.

Hur har strategin gått fram tills idag?

OMX har tappat rejält senaste månaden, och ligger nu cirka -4.5% sedan vi började följa vår nya strategi. IBIndex har under samma period tappat 4%, medan vår variant av indexet har klarat sig undan med -3.7%

Syftet med strategin är att överavkasta mot just OMX, och därför följer vi även eventuell över- eller underavkastning mot OMX. För att göra det tydligare har vi normerat resultat mot OMX och ser då att vi på den extremt korta tidsperioden helt ovetenskapligt kan säga att strategin än så länge lyckats med målet :)  (dessutom roligare att titta på än ovanstående trist utveckling)


Det ska bli spännande att följa utvecklingen över en längre period, än så länge är det troligen mer slumpen som gjort att starten ser så bra ut. Vi återkommer med nästa rapport om en månad!1 kommentarer:

  1. Intressant experiment, ska bi kul att följa vidare. Jag har funderat på något liknande men aldrig tagit tag i att testa det.

    Intressant blogg. lägger till den på min blogglista!

    Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

    SvaraRadera