lördag, augusti 26, 2017

0 Öppnar tradingkonto på IG Markets

Kanske kan det låta lite oväntat med tanke på vårat historiska fokus på stabila utdelningsbolag och långsiktiga investeringar, men i veckan så öppnade vi ett tradingkonto hos IG Markets. Det tog mindre än 24h från det att vi beslutade oss, tills dess att konto var skapat, verifierat och pengar insatta. En eloge till kundtjänsten som på ett ypperligt vis rättade till en felaktigt utförd banköverföring!

Hursomhelst, kontot är nu öppnat och pengar insatta. Men vad är vår tanke med detta?

Framtidsplanens tradingstrategi

Tanken med tradingen är inte att på något sätt aspirera på att bli daytrader. Med mycket stimulerande och krävande heltidsarbeten så finns vare sig tiden eller intresset för att spendera dagarna framför en tradingskärm. Dessutom så saknas både kunskapen och tron på den egna förmågan, åtminstone ännu.

Det som lockar är tanken på att kunna swingtradea med (liten) hävstång, både i upp- och nedgång. Går det då lika bra i ned- och uppgång så innebär tradingkontot förhoppningsvis en form av diversifiering mot att vara all-in på börsen. 

Utöver detta så ser vi även tradingen som ett sätt att minska klåfingigheten i de långa portföljerna. Det blir lätt att man annars är inne och småpetar och gör onödiga transaktioner som inte gagnar det långsiktiga målet.

Nu kommer vi att smyga igång med väldigt lite kapital och lära oss under tiden. Målet är att inom ett år nå ungefär 10% av totala investeringskapitalet. Skulle det sen vara så att tradingen går bättre än aktieportföljerna så växlar vi en gång per år ut det kapital som överstiger 10%. Skulle det vara tvärtom så tillsätts inget nytt kapital, då det i såna fall är uppenbart att tradingen inte fungerar.

För att ytterligare säkra upp att vi inte gör bort oss så har vi hårda krav på hur mycket vi riskerar. En enskild trade får aldrig riskera mer än 0.5-2%, och samtidigt öppna affärer får totalt inte riskera mer än 5%.Första veckans resultat

Under första veckan så prövade vi oss fram med några olika instrument. Framförallt handlade vi i OMX Mini, men även ett par försök med USD/SEK och EUR/SEK hann vi med. Det gick relativt bra, men det känns lite som att man är som Bambi på hal is.Att veckan slutade positivt känns mest som tur än något annat, men det är ändå trevligt att det inte går totalt åt skogen det första som händer :) Kan tillägga att i relation till det totala investeringskapitalet så innebär 1% utveckling i själva verket 0.01% då det är en mycket blygsam summa vi handlar med.

Vi hoppas på återkommande (positiva) rapporter från vår nya hobby!0 kommentarer:

Skicka en kommentar