tisdag, juni 06, 2017

1 Rapport för maj 2017

Utdelningssäsongen är tråkig, har någon aldrig sagt :)

För oss slog maj lite oväntat april månad som den absolut bästa utdelningsmånaden någonsin, totalt rullade det in 9130 kronor från totalt 19 bolag. Det är nära på 50% mer än näst bästa månaden, och jämför vi med maj 2016 så är det en ökning på 250%

Nu beror ökningen till stor del på att vi svängt om inköpen mot mer svenska bolag än tidigare, och de har som bekant ofta sina utdelningar i just april och maj. Vi går nu in i en betydligt lugnade fas och senhösten och vintern ser ut att bli ganska grå och trist.

Sett över året så har vi nära på fått in lika mycket hittills i år jämfört med hela 2016. Diagrammet nedan visar att vi saknar runt 1000 kronor innan nytt utdelningsrekord för helåret är ett faktum. Förhoppningsvis sker det innan sommaren är över!

Köp och försäljningar under månaden som gått

Vi har varit relativt aktiva under månaden med en försäljning och ett antal inköp. Vi brukar ju inte sälja så ofta, men den här månaden fick Clas Ohlson hoppa av Framtidsplanen. Orsaken är nog främst att det känts lite som en surdeg som aldrig riktigt vill jäsa, men även våra tankar kring framtida försäljning i fysiska butiker har fått oss att tveka på innehavet. Online-delen av C.O känns inte klockren (nä, faktiskt ganska kasst med alldeles för höga leveranskostnader som lök på laxen) och med den allestädes närvarande Amazon-effekten med lägre priser, snabbare hemleveranser och ett obegränsat skafferi med produkter bara ett klick bort så känns inte Clas Ohlson som ett framtidscase längre. Inte för oss vill säga.

Det största inköpet under månaden blev en (1) Amazon-aktie, ett bolag som vi däremot ser en god framtid för. Bolaget är högt värderat och vi kommer inte köpa särskilt många aktier på den här nivån, men vi vill inte längre stå vid sidan av detta under av e-handelsbolag, utan vi är hellre med på resan än står bredvid och önskar att vi hoppat på.

Utöver Amazonaktien blev det även lite Net Gaming Europe, NGS Group, Cinnober, SmartEye och Intel. Vi fortsätter att fylla på dessa innehav tills de har en rimlig storlek i portföljen. Just nu är det en bra bit kvar för alla innan de "känns som att de betyder något". 

I Magic Formula-portföljen köpte vi Acando och NCC. Välkomna in i portföljen, visa nu att ni har mer än Index i er de närmaste 12 månaderna!

Trevlig Nationaldag på er alla, hoppas ni har det lika bra som vi! :)

1 comments:

  1. Hej!

    Har nu lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

    Hälsar Seglarn

    SvaraRadera