söndag, mars 06, 2016

2 Utdelningar och aktieköp i februari

Februari var lite av en revanschens månad för börsen, med en svag inledning som sedan urstarkt gick upp med 10%  Även våra portföljer såg en rejäl uppvärdering mot slutet av månaden och faktum är att vi nu närmar oss toppnivåerna från förra året, speciellt om man räknar in utdelningarna.

När det gäller just utdelningarna så har de fortsatt trilla in med allt högre takt, den här månaden fick vi in fem utdelningar.

Utdelningar i februari

HCP : 160 :-
Starbucks : 44 :-
OHI: 358
Realty Income: 52:-
Northwest Healthcare: 256:-
Totalt 866:-

Jämfört med förra året så är det en ökning på 14%
Vi är nu inne på 14 månaden i sträck med konstant ökande utdelning.
Rullande 12 månaders utdelning är nu 14875:-
Vi går nu in i en mycket stark utdelningsperiod på börsen

Aktieköp

Zalaris
Vi fortsätter att i tillväxtportföljen öka på försiktigt i bloggfavoriten Zalaris. Efter senaste rapporten så sjönk kursen rejält, detta då kollektivet inte riktigt gillade vad man såg. Framförallt ser man en inbromsning i nyförsäljning, i kombination med kommentarer från bolaget om att man nu märker av att kunderna är långsammare än beräknat på att lägga beställningar. Vi är inte överdrivet oroliga utan fortsätter att köpa. Köpet ger oss ett par extra kronor i utdelning per år. Här kan man läsa lite mer om våra tankar kring Zalaris.

Biogen Inc
Under februari fick tillväxtportföljen ett nytillskott i form av det amerikanska biotech-bolaget Biogen. Bolaget är ett av de ledande inom läkemedel för neurologiska sjukdomar såsom ALS, MS och Alzheimers. Inom området har väldigt mycket positiva förändringar skett de senaste 10 åren, förändringar som ökar livskvaliteten enormt mycket för flera av de av de som drabbats av dessa sjukdomar. Biogen har i detta sammanhang varit en av ledstjärnorna, och har bland annat medverkat till en helt ny behandlingsform för MS som inte bara ger bättre framtidsutsikter utan även ersätter de annars vanliga sprutorna med tabletter. Biogen har starka patent, bra möjligheter att ta betalt för sina mediciner och har dessutom många parallella spår i olika stadier för framtida mediciner. Köpet ger oss ingen utdelning i dagsläget.

Canadian Imperial Bank of Commerce
Även utdelningsportföljen har fått en ny bekantskap under månaden. Det blev då en av de fem stora kanadensiska bankerna som fick göra Bank of Nova Scotia sällskap. Se här för hur vi tänkte kring köpet av banken. Köpet ger oss ytterligare 340 kronor i årlig utdelning.

Magic Formula-köp
Månadens återkommande köp i MF-portföljen resulterade i ytterligare Transcom, B&B Tools, Gränges, Nolato, Beijer Alma samt givetvis 50% blanka OMX, allt enligt vår Hedge-strategi.


2 kommentarer:

 1. Ni verkar ha fått bra snurr på utdelningarna! Skoj!

  Har funderat på att plocka in Zalaris i portföljen, men har kommit fram till att avvakta till nästa rapport och göra en ny bedömning då. Har dock läst mycket bra saker om bolaget under min korta period av research!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har gått snabbare än planerat, det är kul att man ser resultatet så pass fort ändå!

   Angående Zalaris, det är helt klart ett intressant case men det finns en viss oro som gnager ändå sedan senaste rapporten. Du gör nog helt rätt i att avvakta och se hur nästa rapport ser ut.

   Vi fortsätter att småköpa kontinuerligt, men Zalaris står ännu inte för mer än drygt 1% av värdet på alla tre portföljer tillsammans.

   Radera