måndag, september 28, 2015

0 Köper (äntligen) Johnson & JohnsonLänge har vi suktat efter att få äga ett av världens främsta bolag inom läkemedelsindustrin. Det anrika Johnson & Johnson grundades 1886 och har sitt huvudsäte i New Brunswick, New Jersey. Bolaget nämns ofta som ett av de stabilaste utdelningsbolagen i USA, och det är inte konstigt med tanke på att utdelningarna har ökat i 53 år i rad.

Efter det senaste halvårets börsfall så har fler och fler utdelningsaristokrater börjat se riktigt aptitliga ut. Framförallt har vi sneglat på de sektorer som har varit extra hårt ansatta, exempelvis inom olje- och gassektorn där vi bland annat köpt både Aker och Chevron. Den sektorn har verkligen haft det tufft, och direktavkastningen har nått historiskt höga nivåer. Men risken för vidare fall och eventuellt inställda utdelningar har ökat för varje månad som krisen har pågått och det känns inte helt friskt att huvudlöst kasta alla pengarna åt det hållet.

Därför har vi valt att sprida risken lite och den här månaden nyttja det faktum att JNJ nu direktavkastar höga 3.3%, och vi har nu börjat köpa in oss i bolaget med en första position på $91.11. Det är vårt första egentliga köp inom läkemedelsindustrin och det känns riktigt bra med ett så pass stort och stabilt bolag som grundpelare inom sektorn.

Köpet ger oss 211 kronor i ökad årlig utdelning, och förhoppningsvis kommer den att fortsätta att öka lika lång tid framöver som den historiskt sett har gjort. Det skulle inte alls göra ont om börsen dessutom fortsätter ner ett tag framöver så att vi kan öka andelen JNJ till ännu bättre pris än idag.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar