torsdag, juli 23, 2015

0 Två delmål för året uppnådda

Sommaren är kanske inte den mest aktieintensiva perioden för de flesta, men med en utdelningsintensiv portfölj så är det svårt att hålla sig från att följa upp sina (förhoppningsvis) framgångar i princip dagligen.

När vi idag tittade på kontoutvecklingen så insåg vi att ett av årets delmål redan har uppnåtts, redan sex månader in på året. Delmålet innebär att vi nu får i snitt mer än 1000 SEK i utdelningar varje månad, en summa som vi hoppas ska öka kontinuerligt för varje månad som går. Det ska nu bli mycket spännande att se hur lång tid det kommer att ta att nå nästa delmål på 2000 SEK per månad. Enligt prognosen ska det ske under 2017, men kanske går det snabbare än så.

Sedan tidigare har vi även klarat av ett annat av våra mål, det handlade då om att sälja av lite onödiga och tidsstjälande prylar vi har haft. I år fick vår kära MC säljas av, ett lite vemodigt beslut som trots allt känns rätt så här i efterhand.

Att ha delmål och mål är ett bra sätt att bibehålla fokus, speciellt då slutmålet kanske ligger många år framåt i tiden. Att nå helt finansiell frihet och att kunna leva på utdelningar enbart tar för de flesta väldigt lång tid att uppnå, och på vägen lär det finnas många frestelser och hinder som minskar möjligheten att faktiskt nå ända fram. Med delmål så skapar man bättre förutsättningar för att verkligen lyckas.

Även om våra delmål är av helt privat karaktär och säkerligen rätt ointressanta för er som läsare så redovisar vi dem här, kanske kan det inspirera just dig att sätta upp dina egna delmål för att nå vilket slutmål du nu har!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar