fredag, juli 24, 2015

0 Spartips #3 - poäng på allt du handlar

Vårat tredje spartips kan låta lite udda, "spara genom att handla", men är i själva verket helt logiskt om man tänker efter. Vi försöker alltid att hitta sätt att lyckas spara undan mer pengar utan att behöva dra ner på sånt som vi anser oss verkligen behöva eller unna oss. Exempelvis så skulle det inte falla oss in att sluta köpa ekologiskt svenskt kött till förmån för billigt irländskt kött, även om det senare kostar en tredjedel så mycket i vilken butik som helst. Det är helt enkelt inte värt att tumma på sina övertygelser bara för att spara en slant eller två.

Tipset den här gången handlar istället om att kunna spara undan några extra slantar då och då genom att handla smart. Vi har valt att skaffa oss ett (egentligen två) kreditkort som ger oss 1% cash back, dvs riktiga pengar, på allt vi handlar i butiker och på nätet. Korten är helt vanliga master card och ger oss även ett antal försäkringar som man får välja fritt mellan. Då vi använder korten för alla våra vardagliga matinköp, kläder, bensin, apotek etc så blir det betydande summor tillbaka varje månad. Vid varje månadsskifte så får vi sedan tillbaka 1% av inköpsvärdet och dessa pengar går oavkortat in i vårat sparande.

Det finns många olika kreditkort som ger den här möjligheten och beroende på var och hur man handlar så passar de olika bra. Vi har valt Remembercard More, detta passade just oss bäst och binder oss inte till att behöva handla på ett visst ställe, eller tanka på samma bensinmack varje gång man vill få poäng på det man handlar.

Om man följer den här strategin och aldrig tummar på att skicka in pengarna man får tillbaka direkt till sitt sparande så ger det ett välkommet tillskott utan att man behöver sänka sin levnadsstandard det minsta. För vår del kan man översätta det till att vi får en (1) gratis Atlas Copco-aktie varje månad som går, vilket inte är fy skam!    

Observera att vi ALLTID ser till att betala hela fakturan varje månad. Så fort som man börjar nyttja krediten längre än så så faller hela konceptet pladask, man vill inte betala kreditränta oavsett vilket kort man väljer!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar