tisdag, juni 16, 2015

0 Courtagekriget gör oss kunder lite gladare

För ett par dagar sedan utannonserade Nordnet att de nu sänker sitt courtage rejält. För ett par måander sedan gjorde Avanza samma sak och det är nog många som har väntat på Nordnets svar på detta.

Nordnets nya courtage

För mig som Avanzakund så blev jag genast lite avundsjuk, framförallt på det fantastist låga courtaget på USA- och Kanadabörserna. Plötsligt såg Avanzas prislista inte lika attraktiv ut, och då vi ofta handlar i USA och Kanada så gick tankarna åt att öppna även en KF hos Nordnet.

Som tur är så hann vi inte göra detta, Avanza har nämligen redan svarat på Nordnets drag. Idag offenliggjordes en ny prislista, och till vår stora glädje kan man nu handla utländska aktier till mycket förmånliga priser! Eller vad sägs om 1$ för USA-börsen, eller 1 CAD för Toronto-börsen?

Avanzas nya courtage

Som månadssparare så betyder detta ganska mycket i sänkt avgift, nu går det att handla amerikanska aktier för mycket mindre summor utan att courtaget blir för stort!

Det låga priset ska nyttjas direkt för att flytta över Bank of Nova Scotia från USA- till Kanada-börsen, då Avanza av någon anledning drar 25% källskatt  istället för 15%.

Tack för priskriget Avanza och Nordnet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar