måndag, februari 23, 2015

2 Köpt Bank of Nova Scotia

Idag köptes 23 aktier i Bank of Nova Scotia in till den långsiktiga utdelningsportföljen. Bolaget, vars nuvarande direktavkastning är 4.29%, delar ut 66 cent fyra gånger per år (Januari, April, Juli, Oktober).

Med nuvarande kurs innebär detta en ökning av årsutdelningen med 437 SEK. Köpet gjordes på den amerikanska börsen då courtaget är mycket lägre än att köpa aktien direkt på Toronto Stock Exchange.

Vi välkomnar ett stabilt utdelningsbolag in i gemenskapen :)

För den som vill veta lite om resonemanget bakom köpet så kan man läsa här, här och här.

2 kommentarer:

 1. Har också gått in i denna. Köpte dock via Torontobörsen vilket ju var en fördubbling i courtage jmf. med USA. Bra lärdom :)

  Hur har din investering utvecklats sedan köp?

  SvaraRadera
 2. Hej J A P F

  Vi har tidigare handlat via Torontobörsen och det är väldigt dyrt om man handlar med småbelopp. Vi försökte en gång ta oss ur en Kanadensisk aktie med mycket låg likviditet, det slutade med att det samlade courtaget åt upp hela vinsten den stigande aktiekursen hade gett. Sedan dess undviker vi att direktköpa i Kanada.

  Nu har vi inte haft BNS särskilt länge, vi har köpt två gånger under våren, men resultatet sedan dess har varit cirka 3.5% BNS ser vi dock som ett mycket långsiktigt innehav så det blir spännande att utvärdera om några år.

  Kika gärna på fliken "portföljer", där redovisas varje innehav och dess utveckling sedan köp. I uträkningarna ingår även valutaförändringar, något som förklarar den större delen av BNS-uppgången under våren.

  // Framtidsplanen

  SvaraRadera